Avatar ни дава безсмъртие 05.03 | 17:15

Руският магнат Дмитри Ицков иска до 30 г. да „прелее“ човешкото съзнание в машина

От iNews.bg

Руският медиен магнат Дмитрий Ицков обяви, че планира да създаде истински "робокоп", прехвърляйки жив човешки мозък в тяло на робот в рамките на 10 години.

Сензационната новина дойде по време на международния конгрес на учени и футуролози Global Future 2045, състоял се в края на миналия месец в Москва.

Финансираният от Ицков проект, наречен Avatar, включва екип от 30 учени в най-различни области, които да работят по него през следващите години, съобщава Science News Blog.

След като успеят да прехвърлят човешки мозък в машина, следващата цел на учените ще бъде успешното преливане на човешко съзнание в изкуствен електронен мозък. По план това трябва да се случи през следващите 30 години.

Крайната мечта на руския магнат е да качи човешкия ум в холографски тела. По този начин на теория хората ще се доберат до тъй мечтаното безсмъртие.

Според Ицков днес човечеството навлиза в "нов период на контролирана еволюция". В краткото си описание на проекта, руският магнат обръща внимание и на американската военен проект, който също носи името Avatar.

В него войниците ще могат да контролират хуманоидни двукраки роботи от разстояние.

Ицков се надява, че един този тип технологии ще стане достатъчно евтина и достъпна за всички, пожелали реалното безсмъртие.

Водещи

Най-четени