В търсене на новия Марк Цукерберг 28.07 | 07:26

Харвард създава лаборатория за иновации, която да развива гениалните бъдещи предприемачи

От Георги Георгиев

Изглежда, че университетът в Харвард се е заел сериозно със задачата да "произведе" следващия Марк Цукерберг.

От най-престижния американски ВУЗ разработват с пълна пара планове за създаването на иновационен лаб, който да се превърне в инкубатор на бъдещи предприемачи с нестандартно мислене, информира good.is.

Целта на проекта i-lab, който се очаква да бъде пуснат през есента, е да "насърчи екипната работа и предприемаческия дух и да задълбочи взаимодействията между студентите, факултетите, предприемачите и всички членове" на по-голямата бостънската академична и бизнес общност.

Въпреки че един от ключовите елементи на i-Lab е интердисциплинарното сътрудничество, за създателите на проекта е от също толкова важно значение да успеят да въвлекат студентите в проблемите и възможностите на реалния свят. За тази цел проектът се опитва да насърчи бизнес общността в града и околността да предостави възможности за срещи и обсъждане на новите идеи, както и ресурси за прилагането им на практика.

Въпреки че проектът все още е на ниво изчистване на концепцията и неговото влияние няма да бъде усетено до откриването му през есента, е много вероятно той да се заформи като регионален иновационнен център, който да прави връзката на бизнеса с предриемчиви студенти и създаване на нови идеи и технологии.

Ако всичко потръгне по план, нищо чудно новият Марк Цукерберг скоро да изгрее на световния бизнес небосклон.

Водещи

Най-четени