Нова технология позволява колата сама да се паркира 07.10 | 14:56

Nissan се надява колата да излезе на пазара до 2015

От Владислав Рашков

Ако мислите, че паркирането е досадна работа и че някой друг може да свърши тази работа вместо вас, докато вие пазарувате в мола, то значи новият проект на Nissan може да задоволи вашите искания, предаде NBC.

Новото чудо на технологиите беше представено в Токио. Машината е с парктроници, камери и софтуер за паркиране. Очаква се тя да стане новия хит на пазара.

На практика колата ще може да се самопаркира с натискане на бутон от смартфона на притежателя. Когато той иска да се върне в нея, ще трябва просто да натисне друго копче, с което колата ще се върне при него.

Но това е все още проект, който трябва да влезе в масово производство и продажба през 2015 г. Можете да видите новия автомобил тук.

Към настоящия момент Калифорния, Невада и Флорида са разрешили колите без водач, което позволи на разработчици да продължат усилията си в революционната технология. Те се надяват, че скоро ще могат да създадат коли, които не само ще могат да паркират, но и ще се движат свободно по улици и магистрали.

Водещи

Най-четени