Приложение лекува децата от фобията към иглите 21.01 | 20:24

С него малките пациенти ще се чувстват по-спокойни в лекарските кабинети

От Георги Георгиев

Едва ли има нормален човек, който обича посещението при лекаря, било то и само рутинно. Какво обаче да кажем за децата, които знаят, че скоро ще се срещнат с човека в бялата престилка, и освен това в ситуацията ще има замесени болезнени инжекции? Не е чудно тогава, че визитата при лекаря се превръща в кошмар както за детето, така и за неговите родители.

Ново мобилно приложение обаче може доста да успокои ситуацията, особено в сезона на гриповете. Апликацията е част от кампанията Big Shots Get Shots на щатската компания Healthline Networks. Нейната цел е да накара децата в САЩ да преодолеят страха си от игли и да подкани родителите да действат по-активно по този проблем.

По същество приложението представлява интерактивна детска книжка с картинки, която повежда малките пациенти в света на интерактивната анимирана рибка-таралеж Пабло, която се страхува от собствените си бодли.

Апликацията има за цел да отвлече малките пациенти от страха им от иглите, докато са в лекарския кабинет с помощта на интерактивни пъзели и игри. Освен това рибката Пабло ще научи детето какви са ползите от ваксините за неговото здраве.

Водещи

Най-четени