Шоколадът, който не се топи 26.11 | 13:54
Учените решиха, че могат да угодят и на тези, които обичат да похапват сладко

Мечтали ли сте си някога за шоколад, който не ви се налага да слагате в хладилника в горещите летни месеци?
Любителите на този десерт вече могат да се усмихнат широко, защото компанията Cadbury създаде млечен шоколад, който не се топи, дори и при 40 градуса по Целзий.
По принцип шоколадът, който консумираме, променя консистенцията си при 32 градуса, но вече няма защо да се притесняваме от горещините.
Фирмата създател на "температурно толерантния” шоколад вече е успяла да патентова изобретението си. Всъщност тайната се крие в разграждането на захарните частици на по-малки късчета. Благодарение на това те стават по-устойчиви на високи градуси.
Още едно предимство на трудно топящия се шоколад е, че той се топи по-бавно и по време на консумация, предаде БТА.
Водещи
-
Първите глоби за шофиране в аварийните ленти на магистралите ще бъдат налагани от тази събота и неделя
Позицията на МВР
15.07 | 17:40
-
Нов обрат по делото "Дебора"
Районният съд в Пловдив пусна на свобода обвиняемия Георги Георгиев срещу парична гаранация от...
15.07 | 16:45
Най-четени
-
Николай Василев: Трябва да спрем да говорим, че има инфлация, такава няма
По негови думи инфлация ще има, но причината за това е бюджетната политика на правителствата...
15.07 | 13:45
-
Томислав Дончев: Приемането на еврото не е сред рисковете, които ни крие бъдещето
В събитието участва и икономическият анализатор Йонко Чуклев.
15.07 | 14:30
-
Тръмп за BBC: Разочарован съм от Путин, но не съм го отписал
Интервюто се появява в медийното пространство часове след като Тръмп обяви нови оръжейни...
15.07 | 12:00