Шоколадът, който не се топи 26.11 | 13:54

Учените решиха, че могат да угодят и на тези, които обичат да похапват сладко

От Елена Кирилова

Мечтали ли сте си някога за шоколад, който не ви се налага да слагате в хладилника в горещите летни месеци?

Любителите на този десерт вече могат да се усмихнат широко, защото компанията Cadbury създаде млечен шоколад, който не се топи, дори и при 40 градуса по Целзий.

По принцип шоколадът, който консумираме, променя консистенцията си при 32 градуса, но вече няма защо да се притесняваме от горещините.

Фирмата създател на "температурно толерантния” шоколад вече е успяла да патентова изобретението си. Всъщност тайната се крие в разграждането на захарните частици на по-малки късчета. Благодарение на това те стават по-устойчиви на високи градуси.

Още едно предимство на трудно топящия се шоколад е, че той се топи по-бавно и по време на консумация, предаде БТА.

Водещи

Най-четени