Шоколадът, който не се топи 26.11 | 13:54
Учените решиха, че могат да угодят и на тези, които обичат да похапват сладко

Мечтали ли сте си някога за шоколад, който не ви се налага да слагате в хладилника в горещите летни месеци?
Любителите на този десерт вече могат да се усмихнат широко, защото компанията Cadbury създаде млечен шоколад, който не се топи, дори и при 40 градуса по Целзий.
По принцип шоколадът, който консумираме, променя консистенцията си при 32 градуса, но вече няма защо да се притесняваме от горещините.
Фирмата създател на "температурно толерантния” шоколад вече е успяла да патентова изобретението си. Всъщност тайната се крие в разграждането на захарните частици на по-малки късчета. Благодарение на това те стават по-устойчиви на високи градуси.
Още едно предимство на трудно топящия се шоколад е, че той се топи по-бавно и по време на консумация, предаде БТА.
Водещи
-
Манолова: Оставка на цялото ръководство на “Топлофикация София”
Манолова подчерта, че дружеството е докарано до катастрофално състояние заради „некомпетентно...
23.09 | 13:59
-
Конфискуваха колата на много пияна жена след ПТП в Стряма
Водачката отказала да направи медицинско изследване.
23.09 | 13:45
-
Изслушват ръководството на „Топлофикация София“ в COC заради ремонта в „Дружба 2”
Омбудсманът на Република България Велислава Делчева и министърът на енергетиката Жечо Станков...
23.09 | 13:15
-
Остър политически сблъсък заради ремонта на парното в София ОБЗОР
Сигналът му е свързан с това дали дружеството не се води умишлено към фалит, както и заявеното...
23.09 | 12:59
Най-четени
-
Пореден летен ден в края на септември
Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София - около 29°
23.09 | 08:00
-
Нов видеозапис променя хода на делото за убийството на Виолета Донева
Внучката на Виолета Донева е поверила защитата си на прочулия се в последно време бивш...
23.09 | 10:59
-
Рачев: В четвъртък ще си вземем "довиждане" с лятото
В Пловдив температурите ще са с десетина градуса по-ниски
23.09 | 10:30