Министрите обсъждат размера на социалната пенсия за старост 12.12 | 07:43

На правителствено заседание ще бъде разгледан и Законът за кредитиране на студенти и докторанти

От Елена Кирилова

Постановление за определяне на нов размер на социалната пенсия за старост ще разледат министрите по време на седмичното правителствено заседание, съобщават от пресслужбата на Министерски съвет.

Сред основните теми ще е одобряването на измененията и допълненията на Закона да кредитиране на студенти и докторанти.

Премиерът Бойко Борисов ще внесе доклад за утвърждаването на разходите за командировки на заместник министър-председателите, министрите и органите към Министерски съвет в страната за третото тримесечие на 2012 г.

Ще бъдат разгледани и изменението и допълнението на Националния план за защита при бедствия, както и създаването на единен информационен портал за обща информация за управлението на структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз в България.

По предложение на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов на правителственото заседание ще бъде обсъдено и решението за приемане на годишен доклад за състоянието и развитието на земеделието през 2012 г.

Една от темите, засегнати от министрите, ще бъде откриването на почетно консулство на България в Хаити. Неговото седалище ще е в Порт-о-Пренс, а за почетен консул на България е предложена за назначаване Ралица Константинова.

На заседанието ще бъде обърнато внимание и на предложението до народното събрание за ратифициране на спогодбата между правителството на България и това на Турция за международни автомобилни превози на пътници и товари.

Водещи

Най-четени