Освободиха Мирослава Тодорова като председател на Съюза на съдиите 23.11 | 18:08

Причината е изтичането на мандата й, както и този на цялото ръководство

От Елена Кирилова

Мирослава Тодорова вече не е председател на Съюза на съдиите в България, съобщава БТА.

Освободено е и цялото ръководство на най-голямото съдийско сдружение. Освобождаването се случи по време на отчетно-изборното събрание на съюза, а причината е изтичането на мандата на ръководството.

Тодорова все пак може да се завърне на поста си, тъй като е предложена за втори мандат. Предварителната информация обаче сочи, че тя обмисля да се откаже от тази възможност.

Нели Куцкова, говорител на Съюза на съдиите в България, заяви, че никога досега ССБ не е било толкова разпознаваемо и уважавано.

Има предложения от част от съдиите, да се създаде специална комисия, която да се занимава с приемането на сигнали на членове, които имат сериозни професионални проблеми. След това тези сигнали ще бъдат изпращани във ВСС.

Таня Маринова от СРС, която също е номинирана за председател на съюза, смята, че е нужно Съюзът на съдиите да подобри комуникацията между своите членове. Останалите номинирани са Екатерина Николова, председател на Благоевградския районен съд, както и съдии от ВКС, Враца, Севлиево и Стара Загора.

Днес (23 ноември) общото събрание на ССБ прие единодушно отчета за свършеното от досегашното ръководство.

Водещи

Най-четени