Как да готвите като истински италиански готвач? 16.04 | 21:51

Няколко ценни съвета от майстора

От iNews.bg

Италианската кухня е една от най-популярните в света. Паста, пица и ризото са три вкусни думи, които можеш да срещнеш навсякъде, независимо от това в коя точка на земята се намираш.

Макар да носят италиански наименования обаче, малко са ястията, които могат да се определят като автентично италиански. Както се досещате, за да бъдат такива, те трябва да бъдат приготвени от италиански майстор и с наистина италиански продукти.

Възможно ли е да опиташ автентична италианска кухня, без да напускаш България? Разбира се, макар че никога не бихме отказали пътуване до Средиземноморието.

Джузепе Ломушо е италиански готвач, роден в Пулия, Югоизточна Италия, който живее в София. Сигурно се питате какво прави той тук. В България го задържа любовта – женен е за българка.

Италианският шеф-готвач е майстор на пастата и ризотото, който държи да използва истински продукти в готвенето. Ето защо сам приготвя пармезана, който използва в рецептите си.

Един от съветите, които Джузепе дава на всички кулинари, независимо дали любители или професионалисти, е да следват интуицията си. Когато използваш качествени продукти и вярваш на сетивата си, при всяко готвене ще откриваш нови и неповторими комбинации.

Какви още са неговите кулинарни тайни и как изглеждат ястията му, можете да откриете в Kulinar.bg.

Водещи

Най-четени