Какво да очакваме в разгара на ретрограден Меркурий? 24.08 | 15:59

Политическа прогноза за 2024 година

От iNews.bg

Астрологичният календар отбелязва един от най-коментираните периоди за годината – Ретрограден Меркурий, който продължава до 28 август. Това е време, което често се свързва с обърквания, напрежение в комуникацията и нуждата от саморефлексия. Астрологът Петя Стоянова сподели в предаването "Тази събота", че този период е идеален за "пауза" и размисъл, като съветва хората да се замислят какво наистина се случва вътре в тях.

Ретрограден Меркурий и влиянието му върху ежедневието ни
Ретроградният Меркурий е известен със способността си да внася хаос в ежедневието. Този път не е изключение – периодът съвпада с напрягащо пълнолуние във Водолей, което още повече утежнява комуникацията и решенията. Според Петя Стоянова, този астрологичен феномен ни подтиква да спрем за момент и да преосмислим действията и плановете си. Астрологът подчертава, че Ретроградният Меркурий ни предизвиква да търсим нови подходи и да вземаме обмислени решения, вместо да се придържаме към старите методи.

"Този период е около 20 дни и можем да се вгледаме в себе си и да разберем къде допускаме грешки. В крайна сметка, ако чукаме на една врата по един и същи начин, тя няма как да се отвори", споделя Стоянова.

Внимание към здравето и красотата
Освен върху комуникацията и решенията, Ретроградният Меркурий оказва влияние и върху здравето. Петя Стоянова съветва да избягваме козметични процедури през този период, особено когато луната започва да намалява от пълнолуние към новолуние. Според нея, това не е подходящ момент за разкрасяване, а по-добре е да се фокусираме върху вътрешния баланс.

"Когато искаме да попълваме нещо и то да расте, го правим от новолунието към пълнолунието", пояснява астрологът, подчертавайки важността на лунните фази при планирането на определени процедури.

Политическа прогноза за 2024 година
Петя Стоянова прави и прогнози за политическата обстановка през следващата година. Според нея, 2024 година ще бъде по-стабилна от настоящата, но все пак ще премине през множество сътресения преди да достигне до тази стабилност. Войните и размириците, които се наблюдават в световен мащаб, се очаква да ескалират в края на годината, което ще доведе до значителни политически промени.

Астрологични прогнози за зодиите през 2024 година
Според Петя Стоянова, втората половина на годината ще бъде особено благоприятна за Близнаците, благодарение на планетата Юпитер, която ще се намира в техния знак. Тази година е изключително късметлийска за тях и им предоставя множество възможности. Важно е Близнаците да се възползват от тези възможности, тъй като това е цикъл, който се повтаря веднъж на 12 години.

Ракът също ще почувства облекчение през тази година, тъй като в края на годината Плутон ще напусне знака на Козирог. Това ще им позволи да поставят стабилни основи за бъдещето и да се насочат към изпълнението на дългосрочни цели.

Лъвовете, от своя страна, ще усетят влиянието на Ретроградния Меркурий, особено по отношение на стабилността и сигурността, към които се стремят. Девата ще се сблъска с трудности в контролирането на ситуации, като границите често ще бъдат размити и ще е предизвикателство да постигне желания резултат.

За Везните годината ще бъде по-лесна, тъй като те ще успеят да намерят по-лесно баланс в живота си. Скорпионът ще преживее голяма ескалация и ще се сблъска с много нови предизвикателства, докато Телецът ще изпитва вътрешен дисбаланс, който ще изисква сериозна работа за преодоляване.

За Стрелеца 2024 ще бъде година на преосмисляне и нови цели, с възможност за сериозни промени в живота им. Козирогът ще усети освобождение от натоварените последни години, като Плутон напуска техния знак и позволява по-спокойно развитие на техните проекти и желания.

Водещи

Най-четени