Бареков: Разликата между България и Великобритания е, че ние само вземаме, а те само дават 25.06 | 18:03

Брюксел научил политиците ни да са още по-крадливи

От iNews.bg

Нека българските шумни националисти да не бързат да се радват на резултата от Брекзит. Разликата между България и Великобритания като членки на ЕС е в това, че ние само взимаме от Европа, а те само дават. Британските граждани са недоволни, защото бяха от губещата страна на брюкселската администрация, а ние, българските патриоти, европейските консерватори и европейски скептици трябва да сме недоволни от Брюксел не защото сме ощетени или губещи, а защото той научи нашия политически елит да бъде още по-крадлив.

Първо българските политици крадоха от приватизацията, а после всички властимащи се научиха да крадат от еврофондовете. Вината на Брюксел е, че позволи на нашите политици да се правят на "света вода ненапита" пред "началниците", а у нас да крадат по 300 % от парите за магистрали, канализация, земеделие и селски къщи за гости.

Консервативният български евроскептицизъм при мен и моите съмишленици идва от абсолютния провал на бюрократите от Брюксел в опита си да дисциплинират безотговорния и разхайтен политически елит от големите партии – ГЕРБ, БСП, ДПС - срещу получените даром пари да направят жизненонеобходимите реформи – правосъдие, социална политика, финансов сектор, здравеопазване, образование.

Шумният национализъм у нас е обречен след Брекзит. Британците ще си носят кръста, а битката на българските консерватори с бюрокрацията и корупцията тепърва започва…

Коментар: Николай Бареков

(без редакторска намеса)

Водещи

Най-четени