Борисов: Нинова да се отрече три пъти от Сатаната 02.09 | 18:02

Премиерът призова ГЕРБ повече да не влиза в спор с БСП за антикорупционния закон

От iNews.bg

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов призова лидера на БСП Корнелия Нинова да се отрече от приетия през 2008 г., който според него оневинява корупцията. Той я призова символично "да се отрече три пъти от Сатаната". На Летния университет на младежкия ГЕРБ във Варна премиерът нареди на съмишлениците си да не влизат повече в спор с БСП за закона за борба с корупцията.

Той подчерта, че една партия се оценява, когато е на власт. И припомни, че БСП е имала на два пъти възможност, управлявайки да приеме и да започне да прилага такъв закон, но единственото, което са направили, е приемането на закона от 2008 г.

"Сега нашият закон - лош-хубав, го консултираме с Европа, с неправителствени организации и мислим, че предлагаме нещо добро. Аз не съм ги чул те да излязат и както в църквата, да кажат: "Отричаш ли се от Сатаната? Отричам се!" Три пъти да излезе г-жа Нинова, да се отрече от Сатаната, сиреч от закона от 2008 г. и да каже: "Сега като сме се отрекли, и сме чисто нови, не сме 130-годишни, предлагаме този закон". С радост ще я изслушам", коментира Борисов.

"За хубаво или лошо партиите, когато управляват, носят отговорност и за доброто, което правят, и за лошото, което се е случило през техния период. Не може да носиш отговорност само за една година, откакто си председател на партия. Носиш 130 години назад, като искаш да си председател на тази партия", добави Борисов.

Водещи

Най-четени