Държавата нахлу в бензиностанциите на Марешки 03.06 | 20:07

Проверяват произхода на горивата му, защото продавал евтино

От iNews.bg

Изненадващи проверки във всички бензиностанции на бизнесмена Веселин Марешки започнаха Икономическа полиция, НАП и Агенция "Митници” в четвъртък, съобщи 24 часа. Нито една от институциите не направи изявление и не обясни защо е тази проверка.

Според запознати целта на спецоперацията била да установи произхода на горивата за бензиностанциите, доставните цени, платени ли са ДДС и акциз за тях. В Икономическа полиция и при данъчните имало сигнали, че част от доставчиците имали данъчни нарушения.

Най-вероятно обаче конкуренти на Марешки в бизнеса с търговия на петрол са инициирали проверката заради по-ниските продажни цени, които варненския бизнесмен налага на българския пазар и разбития от него монопол на скъпите горива.

"Извършена бе проверка по моите обекти, което е добре. И аз съм за това да се проверява, за да се установи, че всичко е изрядно. Надявам се, че ще бъдат проверени всички играчи на пазара, за да стане ясно кой плаща и кой не плаща данъци. А ние категорично не сме от тях”, коментира Марешки пред 24 часа.

 

Според източници от полицията съмненията падали върху фирми, които са крайни снабдители на Марешки с горива. Две от тях попадали в списъка на НАП с рискови компании за измами с ДДС. Една от фирмите имала и данъчен склад в Разлог, откъдето идвали горивата за Марешки, въпреки че били купени от "Лукойл Нефтохим Бургас”. Бизнесменът отказа да коментира подобни твърдения.

Водещи

Най-четени