Крие ли Меси данъци? Днес изслушват звездата на Барса 27.09 | 14:49

Очаква се обвиненията срещу Лео и баща му да паднат

От Иво Вецев

Звездата на Барселона Лионел Меси и неговият баща влизат днес в съда, където започва изслушването  за укриване на данъци от страна на кавалера на Златната топка.

Той и Хорге Меси са обвинени в прикриване на 4.2 милиона евро, спечелени от имиджовите права на най-добрия футболист на планетата, като при присъда срещу него, той може да влезе в затвора и да плати 24 милиона евро глоба.

Подозренията срещу двамата са, че имат компании в Уругвай и Белиз, които действат като "пералня" за прикритите доходи на Ла Пулга. Периодът, за който има съмнения, е между 2007 и 2009 година, когато почна и скорострелното развитие на аржентинеца.

Двамата ще бъдат разпитвани в съд в Гава, което е недалеч от къщата на Меси в Барселона. Засега, това е само изслушване, като след него ще бъде определено дали ще бъдат повдигнати обвинения срещу семейството на Меси.

Меси вече преведе над 20 милиона евро в споразумения и под формата на дарение на испанските данъчни служби, като се смята, че това изслушване е единствено формално и обвинения няма да бъдат повдигани.

Водещи

Най-четени