17-годишен поляк падна от 5 етаж на вила в Свети Влас 24.08 | 13:00

Младежът починал на място

От Филипа Тодева

17-годишен полски турист загина при падане от петия етаж на вила в Свети Влас. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. Той пристигнал като организиран турист през ГКПП - Летище Бургас на 13 август и е трябвало да отпътува на 23 август обратно за Полша.

По данни на свидетели, около 05:15 часа 23-годишен младеж от Златоград седял с две полски туристки на балкона на стая на предпоследния четвърти етаж, като по време на разговора си чули звук от търкаляне върху козирката на балкона над тях.

Тримата се отдръпнали назад, опасявайки се нещо да не падне отгоре им, като впоследствие чули звук от тежко падане на земята под балконите. Българинът погледнал през терасата и видял на земята силует на човек, побягнал към рецепцията на вилата и уведомил рецепционистката, която от своя страна сигнализирала на тел. 112.

Пристигналият на място медицински екип установил смъртта на 17-годишния полски турист. Трупът се намира на площадка в задната част на вилата, под прозореца на апартамент 5 Д, един от прозорците, на който води до покрива на вилата. На 60 см от ръба на касата на прозореца е открита изкъртена водосточна тръба и счупена керемида на втория ред.

Водещи

Най-четени