Задържаният за убийството на Вероника остава в ареста 09.03 | 12:33

Протестиращи се събраха пред Съдебната палата в старата столица

От iNews.bg

Окръжният съд във Велико Търново реши да остави за постоянно в ареста Илиян Здравков, който е задържан за убийството на 23-годишната студентка Вероника.

Мярката е поискана от прокуратурата в старата столица, след като днес изтече задържането му за 72 часа.

Здравков беше доведен в съда окован с вериги на ръцете и краката. Мъжът изглеждаше видимо притеснен, пред служебния си адвокат заявил, че съжалява. От 18 часа днес пред сградата на съдебната палата в старата столица е обявен граждански протест срещу бездействието на органите на реда и с искане за ефективна и прозрачна работа на съда. Близки, колеги и приятели на убитата Вероника ще настояват и за смъртна присъда на извършителя, съобщи БНТ.

"В Търново искаме смъртно наказание. Искаме да се върне смъртното наказание за този убиец", това съобщиха пред Нова телевизия част от жителите на Велико Търново, които преди дни организираха протест, потресени от жестокото убийство на Вероника. 

Част от събралите се хора отново заявиха, че имат съмнения дали именно Илиян Здравков е отнел живота на 23-годишната студентка.

Родителите на убитото момиче също споделят, че не могат бъдат сигурни дали това е извършителят на нападението. По думите им те не са получили официално обаждане. От телевизията са разбрали, че Илиян Здравков е убил детето им. 

"За мен животът ми е почти заминал", споделя опечаленият баща. Майката на момичето пък иска "най-тежкото наказание по закон – доживотна присъда без право на замяна". 

Водещи

Най-четени