Изнудваният от депутата от ГЕРБ: Такова чудо не ми се е случвало 18.07 | 13:27

Бизнесменът е трябвало да даде на Аврамов 100 000 лв. и 3000 дка от земята в с. Стубел

От Кремена Бедерева

"Такова чудо не ми се е случвало и дано не се случи на други хора", заяви в Монтана собственикът на изнудваната от депутата Димитър Аврамов фирма, цитиран от dariknews.

Народният представител е поискал 100 000 лева и 3000 декара от земята в село Стубел. Първите 50 000 лева са били занесени в дома на Аврамов от служител на фирмата по време на специализираната акция на ГДБОП и ДАНС.

В съда в Монтана се разпитват останалите свидетели.

Историята започна в началото на юли, когато две арендаторски фирми се сбиха за реколтата от блок с рапица в местността Жидовица, в землището на село Стубел.

Единият от земевладелците още тогава подаде сигнал до Министъра на земеделието и горите и директора на Националната служба "Земеделие" за нарушения от директорката на областна служба "Земеделие" в Монтана при разпределението на земята в Стубел.

Министър Мирослав Найденов тогава коментира случая като "балкански нрави". По същото време ощетеният арендатор подаде сигнал и пред ДАНС.

Парите, които е поискал депутатът Димитър Аврамов, са били необходими за осигуряване на политически чадър над изнудваната фирма, за да няма проблеми с областната служба и с кмета на селото при разпределянето на земята.

Според собственика на фирмата директорката на областна служба "Земеделие" е укрила доброволната делба за землище Стубел, в която участва и фирма "Игал", свързана с народния представител Димитър Аврамов. Целта била да се присвоят европейски субсидии в размер на 40 000 лева.

Изнудваната фирма има да получава субсидии за 3 милиона лева, за 130 000 декара, за стопанската 2010-2011 година, които не са изплатени.

Водещи

Най-четени