Куче причинило зверската катастрофа край Елин Пелин? 16.07 | 13:37

Жертвите са четири момчета и едно момиче на възраст от 18 до 21 години

От Кремена Бедерева

Куче е минало пред колата, в която са били загиналите младежи в зверската катастрофа край Елин Пелин.

Жертвите са четири момчета и едно момиче на възраст от 18 до 21 години. 

Сигналът е подаден около 6:45 часа тази сутрин от шофьор на преминаващ автомобил. Разследващите установили, че колата – марка BMW, е потеглила от паркинга на стадиона в Елин Пелин около половин час след полунощ в нощта срещу вторник, като младежите искали да пробват мощността на автомобила. Управлявал е собственикът на колата.

Установено е, че загиналите младежи са потеглили от паркинга на стадиона в Елин Пелин около половин час след полунощ с намерението да тестват мощността на автомобила, който е бил тунингован, за да се движи по-бързо. Това обясни пред bTV директорът на РПУ Мариета Иванова.

По думите ѝ младежите, които са от Елин Пелин, са издъхнали на място след удара на колата в бетонна стена. До тях не се е движила друга кола.

Експерти обясняват, че стрелката на километража е заковала на 210 км/ч, но това не значи, че колата е карала с така скорост, а тя се е отклонила след удара.

Появи се и информация, че куче е минало пред колата и водачът в опита си да не го прегази е набил спирачки, в резултат на което возилото се е завъртяло и така се е стигнало до трагичния удар в бетонния скат.

"Действително има труп на куче и то е било разкъсано, но може да е било прегазено от друг водач. Това ще се изясни от експертизите", уточни Мариета Иванова.

Водещи

Най-четени