Мъж се жалва от безпричинен бой в ареста 19.03 | 11:21

Благой Падарски твърди, че не е чупил стъкло на полицейски автомобил

От Диана Цветкова

33-годишният Благой Падарски, който твърди, че е зверски пребит от полицаи в гр. Гоце Делчев, отрече обвиненията, че е счупил стъклото на автомобила им.

За случая стана ясно през уикенда, когато младежът все още бе в болница. Според негови близки той е бил бит в полицейския арест. Впоследствие от полицията заявиха, че Падарски е бил разпитан в присъствието на адвокат и изтъкнаха, че е криминално проявен.

Днес Благой Падарски разказа пред Nova, че някой е счупил стъклото на личния автомобил на местен полицай, за което той бил несправедливо нарочен, а потърпевшия служител пратил в дома му свои колеги за рутинна проверка.

"Закараха ме на сила в полицията. Качиха ме на втория етаж, в присъствие на трима полицаи. Влезе въпросният Димитър Попов и започна да ме удря. С юмруци, с шамари, свали ме на земята, продължаваше да ме удря, после ме хвана за ухото и ме изправи прав. Продължаваше да ме удря, изпаднах в безсъзнание, не помня колко време. След това на стола пак ме вдигнаха, продължи да ме удря, другите полицаи стояха безучастни и гледаха само”, разказа младият мъж.

Той твърди, че няма нищо общо с увреждането на чуждия автомобил. Изтъква, че същата вечер е навехнал крака си и е прекарал вечерта вкъщи с жена си.

След като е откаран в болница, Благой е освидетелстван от съдебен лекар. Мъжът работи като лесовъд в частна фирма. Съпругата му е помощник-нотариус в Гоце Делчев. Имат дете.

Казусът с побоя се проверява, както от полицията, така и от прокуратурата.

Водещи

Най-четени