Полицаи закопчаха телефонен измамник от Търговище 22.02 | 13:27

Мъжът е участвал в няколко измами и е взел пари от възрастни хора

От Елена Кирилова

51-годишен мъж беше задържан от полицаи за участие в извършването на няколко телефонни измами в Елхово, съобщават от Областната дирекция на МВР-Ямбол.

Акцията е проведена в нощта срещу 21 февруари след сигнал на гражданин за извършена измама. В близост до село Кирилово служителите на реда са задържали мъж с инициали Д.П., родом от Търговище.

Малко преди ареста 76-годишна жена от селото говорила с мъжа по телефона и той я убедил, че дъщеря й е болна от птичи грип. Измамникът обяснил, че за лечението й са нужни 1000 лева, поради което възрастната жена предала сумата на непознат мъж, който посетил дома й.

След случилото се потърпевшата се свързала със свой близък, той от своя страна сигнализирал за измамата в полицията.

По време на полицейската акция по случая за проверка бил спрян автомобил Suzuki Vitara, управляван от 51-годишният измамник. Полицаите открили плик с 1000 лева, който уличил водача в съпричастност към престъплението.

Органите на реда установили, че по същия начин на 17 февруари задържаният е взел 1650 лева от 75-годишен мъж от село Бояново.

По двата случая са образувани досъдебни производства. Оказало се, че на 20 февруари Д.П. е взел 3000  лева от възрастен жител на село Бояджик по същата схема. Досъдебно производство е образувано от РУ "Полиция”-Тунджа.

Заловеният мъж ще остане в ареста 72 часа, тъй като му е наложена прокурорска мярка "Задържане под стража”

Най-четени