Ревнивият българин стрелял много пъти по бившето си гадже в Германия, преди това си говорели в магазина 17.01 | 12:03

Двамата имали връзка, но се разделили преди половин година, след като ликвидирал жената убиецът теглил куршум и на себе си

От iNews.bg

Българинът, за когото вече ви информирахме, че застреля бившата си приятелка - също наша сънародничка, след което се самоуби пред очите на клиенти в супермаркет на Aldi в Германия, се оказа ревнивец, който така и не успял да преглътне рздяла. Престъплението е извършено в понеделник привечер в град Мьорфелден-Валдорф, разположен южно от Франкфурт, съобщават германските медии. След като е застрелял жената, извършителят се е самоубил.

Говорител на прокуратурата в Дармщат - Роберт Хартман заяви, че 48-годишният извършител е влязъл в супермаркета в квартал Валдорф в понеделник около 19:15 часа местно време. Там той разговарял с 38-годишната служителка, която зареждала стелажите, след което я е застрелял с пистолет, за който, според прокурора, той не е имал разрешително.

Колко изстрела са били произведени - може да се установи едва по време на аутопсията на тялото, насрочена за днес, като се говори, че на мястото на стрелбата са били намерени 4 гилзи.

По време на стрелбата не е имало ранени клиенти на магазина.

Според прокурора мотивът за престъплението може би е неуспешна връзка. Убитата е имала връзка с извършителя от около година и половина, като двамата български граждани са живеели заедно. Връзката има се разпада преди шест месеца и мъжът се преместил в Бад Вурцах.

Техен приятел е отбелязал, че мъжът е живеел на хотел в Мьорфелден-Валдорф и е заплашвал бившата си половинка, защото не можел да приеме тяхната раздяла. 38-годишната жертва се е страхувала от него.

Водещи

Най-четени