Седмина са в ареста след меле за контрол на сметище 10.08 | 12:17

Нападнали с бухалки роми, ровещи в боклука при Сливница, за да завземат територията им

От Диана Цветкова

Седем души са задържани в ареста заради побой след скандал за разпределяне на сметището при Сливница и с. Алдомировци, съобщиха от областната дирекция на МВР-София.

Към 10:30 часа вчера (9 август) свидетел сигнализирал в полицията, че на сметището е възникнал скандал между две групи.

На сметището пристигнал червен микробус, от който изскочили непознати, въоръжени с метални тръби и бухалки, които започнали да бият група роми, ровещи в боклука.

При побоя са пострадали 30-годишна жена и мъж на 50 години. Те са откарани в Спешния център с множество наранявания по ръцете и краката. Оказана им е медицинска помощ.

Пристигналите на мястото полицаи са отцепили района и скоро нападателите са задържани в бус Mercedes със софийска регистрация на третокласен път недалеч от местопроизшествието.

Те са четирима мъже и жена на възраст между 20 и 40 години от столицата, 50-годишен мъж от Нови Искър и 46-годишна перничанка.

При огледа на превозното средство криминалистите са намерили и иззели бухалките и тръбите, с които групата е пребила ромите.

В хода на разследването е станало ясно, че биячите били изпратени, за да "респектират" ровещите в сметището, а целта е те да бъдат отстрани и да се завземе тяхната територия.

Седмината побойници са задържани в ареста с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Най-четени