„Балът на звездите” изгрява в София 10.08 | 14:02

От 4 до 17 септември Добрин Пейчев реди изложба в галерия „Сезони“

От Олга Андреева

В началото на септември галерия "Сезони" ще приюти цветната изложба "Балът на звездите” на Добрин Пейчев.

От 4 до 17 септември жителите и гостите на София ще могат да видят платната "Столици на друго пространство", "Дървото на желанията", "Барабанист", "Градините на Виена", "Градините на София", "Градините на Париж", както и инсталациите "Кралицата на бала на звездите" и "Десерт".

Изложбата ще бъде открита на 4 септември от 18.30 часа с музикален пърформанс с участието на група "Монолит”, посочват от галерията.

Добрин Пейчев е роден на 23 септември 1951 г. в София. Завършва художествената гимназия в столицата, а след това Унгарската художествена академия в Будапеща.

От 1980 г. участва в художествени изложби в България, Австрия, Франция, Швеция и Латвия. Поставя инсталации в много градове в България, прави арт инсталации и пърформанси в Париж, Будапеща и Виена.

За изложбата си "Балът на звездите” самият Добрин Пейчев казва: "След корабокрушение търсиш звездата и името на планетата. От името зависи живота. Научавате и имената на хората, защитаващи живота и защитени от него. Рисувам картините си заради тези хора и това пространство, чувствано от мен като България.”

Водещи

Най-четени