„Сексът в случки“ тази вечер 20.08 | 10:34

Или какво се случва на седем двойки по поляните на лондонски парк

От Олга Андреева

Ако по понеделнишки ви се гледа нещо неангажиращо, с любовно-сексуален привкус и с типично британско чувство за хумор, то филмът на Ед Блум "Сексът в случки" няма да ви разочарова.

Можете да го видите в рамките на фестивала за късометражно кино "Късо съединение", на който iNews е медиен партньор, днес, 20 август, от 20.30 часа в Eвро синема.

Юън Макгрегър, Айлийн Аткинс, Том Харди, Хю Боневил, Софи Оконедо, Дъглас Ходж и Поли Уокър са част от актьорите, които са излезли на разходка из лондонския парк Хемпстед Хийт в един хубав слънчев ден и сякаш неволно стават съставни части на един по-голям любовен пъзел.

В него се наместват няколко различни двойки – с колкото уникални, толкова и типични истории: двама симпатични пенсионери, които откриват, че една определена пейка в парка е била ням свидетел на емоционалните им терзания десетилетия наред; двойка гейове, обмислящи дали пък не е време да се сдобият с дете, макар никой да не иска да се откаже от работата си, а безразборният секс да е приоритет в живота на единия; развеждащи се съпрузи, които установяват, че всъщност са най-добрите си приятели и любовници; непохватна и притеснена двойка, излязла на първата си сляпа среща; разстроена жена, зарязана от гаджето си, но заграждана от похотливо настроен младеж; млада съпружеска двойка, в която мъжът е разкрит как хвърля тайни погледи към разголените бедра на чужда жена; и преуспял бизнесмен в странни несексуални отношения с всеопрощаваща проститутка.

Макар историите като цяло да нямат връзка помежду си, някои от тях се преплитат по идеен начин на територията на парка. Камерата прескача между седемте двойки, пресъздавайки една обща картина на типичната атмосфера, витаеща в парка в слънчеви дни, когато поляните и пейките са изпълнени с хора.

Британската комедия е заснета с минималния бюджет от около 260 000 лири. На актьорите е било предложено скромно заплащане и процент от бъдещи продажби. На практика те са били подписали договорите си преди авторите на филма да представят проекта пред инвеститори, което се случва едва две седмици преди старта на снимките. Режисьорът Ед Блум дори реипотекира апартамента си, за да осигури средства за филма, който е първият му пълнометражен.

"Сексът е случки" можете да гледате освен днес, и на 22 август от 19.30 ч. в Eвро синема, както и на 27 август от 22.00 ч. в Dada Cultural Bar.

Водещи

Най-четени