"Цветът на хамелеона" - успешен само при 50 хил. зрители 03.04 | 10:03

Това заяви режисьорът на филма Емил Христов

От Елена Кирилова

Режисьорът на филма "Цветът на хамелеона” Емил Христов заяви, че ще смята лентата за успешна, ако тя събере над 50 хил. зрители, съобщава БТА.

Христов изрази надежда, че хората ще харесат продукцията, чиято премиера е тази вечер.

Истински провал за Христов ще бъде, ако филмът събере по-малко от 30 хил. зрители.

Емил Христов е категоричен, че "Цветът на хамелеона” не е насочен единствено към българската аудитория и може да бъде наречен "универсален”. Именно това е и причината да участва на 18 фестивала.

Във връзка с факта, че американското списание Variety включи Емил Христов  в списъка си "Десет европейски режисьори”, режисьорът обясни, че част от този успех се дължи на професионализма на целия екип, работил по филма.

Христов е категоричен, че не намира разлика като оператор и режисьор, въпреки че дълги години е стоял зад камерата, а това е режисьорският му дебют.

Снимачният период на "Цветът на хамелеона” е продължил 28 дни. По план режисьорът на лентата е трябвало да бъде друг, но в крайна сметка се оказало, че предишният ангажиран с тази задача имал друг ангажимент. Така Христов получил предложение да се заеме с тази нелека задача.

Самият Емил Христов твърди, че няма никакви амбиции като режисьор и отбелязва, че инициативата за филма не е дошла от него.

Водещи

Най-четени