Първи трейлър на „Цветът на хамелеона“ с Руши 13.03 | 13:30

Новата родна продукция с всички предпоставки за кинохит

От Мартина Панайотова

Мистерията около най-голямата българска кинопродукция за тази година е разкрита. Дългоочакваният първи трейлър на "Цветът на хамелеона" е вече факт.

"Цветът на хамелеона” е черна комедия-трилър, чието действие ни отвежда в страна, много напомняща за България по времето на нежните революции в Източна Европа. Маниакален конспиратор (Руши Видинлиев) създава свой фантомен отдел на тайните служби със собствена агентура и документация. Архивът на "частното" ДС става пружина на напрегнат сюжет с трагикомични обрати, докато мистериозният му създател се опитва да "ужили" МВР.

Това е една история без невинни, заплела в сложна мрежа интригантстващи интелектуалци и философстващи ченгета.

Режисьорският дебют на оператора Емил Христов тръгва по кината в цялата страна на 5 април. Филмът е и първото акторско превъплащение на попзвездата Руши Видинлиев, който е един от най-успешните изпълнители в българската поп музика. Автор на сценария пък е Владислав Тодоров, който познаваме от "Дзифт".

"Цветът на хамелеона" е носител на Голямата награда "Златна роза" за най-добър пълнометражен филм, Специално споменаване на Филмовия фестивал в Солун, номинации за награда "Откритие" на Международния филмов фестивал в Торонто и награда "Бронзов кон" на Филмовия фестивал в Стоклохлм.

Трейлърът може да видите в Div.bg.

Водещи

Най-четени