3D от Natinal Geographic на София Филм Фест 04.03 | 15:25

Част от програмата са документални филми, посветени на 125 годишнината на National Geographic Society

От Гергана Златкова

За първи път и единствено в рамките на София Филм Фест българската публика може да види юбилейната програма на National Geographic Channel, посветена на 125-годишнината от основаването на National Geographic Society.

В обновения Дом на киното документалният канал ще представи четири от най-успешните си заглавия в 3D – "Бялата мечка", "Извънземни от дъното – Огънят на сътворението", "Боен клуб - Азия" и "Сурикати".

Каналът предоставя тази възможност на любителите на киното и документалистиката напълно безплатно.

Специален гост на фестивала е Адам Равеч, режисьор на филма "Бялата мечка", който ще се прожектира на 17 март, неделя, от 14:00 часа.

Непосредствено след прожекцията, зрителите ще имат възможност да разговарят с Адам Равеч , да научат факти от снимачния процес и да споделят с него усещането да общуват с дивите животни и непознатата реалност на Арктика.

Режисьор, водолаз, пътешественик, изследовател на дивата природа, Адам Равеч, е участвал в много проекти, които го отвеждат в най-отдалечени краища на земята.

Носител на няколко награди "Еми", включително и награда за кинематография за "Големите миграции", Адам изследва връзките между дивия свят на животните и човека.

Равеч е един от малкото режисьори, които снимат под ледената шапка на Арктика.

Специално за децата, дублиран на български в 3D, ще бъде излъчен документалния филм за живота на едни от най-любвеобилните създания, обитаващи пустинята Калахари - "Сурикати".

Прожекцията е с вход свободен и ще бъде на 24 март от 14:30 часа. 

Водещи

Най-четени