Акустичен блус и рок във Велико Търново 16.08 | 16:02

Паметникът на Асеневци събира почитатели на музиката на 18 август

От Олга Андреева

От сцената на "Арт лято 2012” край Паметника на Асеневци във Велико Търново ще звучат класически блус и рок на 18 август (събота). 

За почитателите на акустичната музика ще свири габровската група Blue Jam Ways, в състава на която се изявяват Калин Василев-Кели и Светлозар Колев (Питкин) - (китари), Дора Тодорова, (кахон) и Цветомир Цанков (вокал).

Атрактивните музиканти по интелигентен начин поднасят не само блус музиката, но и стиловете, които в попмузиката на XX век се раждат на базата на блуса - суинг, ритъм енд блус, и - естествено - добрия стар рок енд рол, пише Север.бг

Определят себе си като момчета, на които отдалеч им личи, че са отраснали с тази музика -  имат дълги коси, свирят на китари и кахон, пеят на три гласа, и макар и понякога да им е по блусарски тъжно, винаги съумяват да развеселят себе си и околните...

Защото, освен "Сините мармаладени пътища" в буквален превод, Blue Jam Ways означава, че намират начин и колективно правят тъжна музика не само за собствено удоволствие, но и за това на слушателите си, за да се получи истински джем.

Проектът "Арт лято 2012” за създаване на постоянна сцена за културни прояви в пространството пред Художествена галерия "Борис Денев” в близост до Паметника на Асеневци се реализира от Клуб Мелон с подкрепата на Община Велико Търново.

Водещи

Най-четени