Американски продуцент хвърли око на Царевец 30.09 | 15:23

Джон Пиелмайер иска да заснеме исторически сериал навръх Велико Търново

От Гергана Златкова

Продуцентът и сценарист Джон Пиелмайер се срещна със заместник-кмета на Община Велико Търново Снежана Данева, за да обсъди възможността да започне работа по заснемането на сериал с исторически сюжет.

Това съобщиха от пресцентъра на общината. Мащабен продуцентски проект на компанията "Дрийм Тийм филмс” предвижда в Царевец да бъдат заснети ключови сцени в нов исторически сериал, който ще бъде излъчван в цяла Европа.

По време на срещата и посещението на Царевец Пиелмайер заяви, че е изключително впечатлен от възможностите, които Велико Търново и крепостта Царевец предоставят за реализирането на филмовия проект.

Няма съмнение кандидатурата на града за Европейска столица на културата да се увенчае с успех, смята Джон Пиелмайер, цитиран от агенция "Фокус".

Също така заяви, че се надява с проекта, който смята да осъществи изключително живописния, красив и романтичен град да бъде удостоен с още множество престижни и авторитетни титли.

" В представата ми за Стария континент Велико Търново вече намери своето място. Това е магнетичен град. Не само столица на културата, той за мен е и столица на историята на Европа. Прекрасно е.”, сподели още световно признатият сценарист и продуцент.

Водещи

Най-четени