Величието на Царевец в центъра на Пекин 19.09 | 14:42

Велико Търново ще ни представи с щанд на най-голямата търговска улица в града

От Гергана Златкова

 Велико Търново представи своята култура, туризъм и продукти с щанд на най-голямата търговска улица в Пекин. Това съобщи Цветомир Бояджиев, управител на Общинската агенция по туризъм "Царевград Търнов”.

"По данни на организаторите, по тази улица дневно преминават около 200 хил. души от цял свят”, уточни Бояджиев.

По думите му, това е била една добра възможност да се покаже потенциалът на Велико Търново.

Според него със сигурност нещата, които ще бъдат извлечени, като ползи за бъдеще от съвместната работа с другите градове, са обмяната на практики, дискутиране на проблеми, използване на чуждия опит в подобряването на стандартите, за да може да отговаряме на изискванията.

"Организацията беше перфектна, бяха отделени достатъчно много хора от китайска страна, всичко беше в детайли изпипано и много тържествено”, каза още Цветомир Бояджиев.

На изложението са присъствали кметове и зам.-кметове, представители на организации от всички континенти. Форумът е започнал с приветствие от кмета на Пекин, който е и председател на Съвета на федерацията. На официалната церемония е бил представен опитът на различни държави, както и един посетителски център, който Пекин разработва и е част от тази организация.

Под формата на увеселителен център ще бъдат представени всички членуващи градове. Чрез забавление и мултимедийни игри, хората ще опознават различни градове от света.

Визитата е приключила с посещение на Китайската стена, с официална церемония, на която домакините се представят с едно интересно шоу под формата на филм за Забраненият град и модно ревю с китайски традиционни костюми.

Финален момент в представянето, е било нощното осветяване на Китайската стена, информира агенция "Фокус".

Водещи

Най-четени