Благоевград става театрална столица за една седмица 02.05 | 11:37

В града ще гостуват известни актьори от София и страната с нашумели постановки

От Олга Андреева

От 7 до 13 май в Благоевград ще се проведе театрален фестивал с участието на водещи трупи и нашумели спектакли.

На 7 май, понеделник, Театър "София" ще открие театралните празници в Благоевград с пиесата "Коварство и любов" от Шилер - режисура и сценография на Стойко Мурджев.

На 8 май на фестивалната сцена в Благоевград ще се представи Драматичният театър "Рачо Стоянов" от Габрово със спектакъла "Човекът, който прави дъжд" от Ричард Неш с режисьор Михаил Петров.

Малък градски театър "Зад канала" ще гостува с постановката на Дино Мусташич "Демонът от Скопие" от Горан Стефановски.

Драматичният театър от Ловеч ще представи "Любов до безумие" от Валентин Красногоров - режисьор Васил Василев.

Постановката "Едно малко радио" на Сатиричния театър "Алеко Константинов" по сценарий на Теди Москов, Мая Новоселска и Борислав Стоилов и с режисьор Теди Москов, е друго интригуващо заглавие във фестивалния афиш. В театралните празници ще участва и Драматично-кукленият театър от Враца, който ще представи "Танго" от Мрожек в сценичен вариант и постановка на Николай Поляков.

Домакините от Драматичния театър "Никола Вапцаров" - Благоевград, ще закрият фестивала на 13 май (неделя) със спектакъла "Вражалец" от Ст. Л. Костов, постановка на режисьора Костадин Бандутов, съобщи за БТА директорът на театъра Николай Кимчев.

Представленията ще бъдат всяка вечер от 19.00 часа в дните от понеделник до неделя следващата седмица на голямата сцена на благоевградския театър.

Водещи

Най-четени