В Сливен гостуват музикални състави от Малта и Португалия 17.05 | 19:07

Тази вечер в Драматичния театър концерт ще изнесат Фиона Каучи

От Кремена Бедерева

В рамките на международен проект за културен обмен в Сливен гостуват музикални състави от Малта и от Португалия, съобщиха от общината-домакин.

Поредната изява по тригодишния проект, финансиран от ЕС, включва три безплатни концерта на традиционна и популярна музика.

Тази вечер в Драматичния театър концерт ще изнесат представителката на община Биргу (Малта) - Фиона Каучи, и фолклорната група Sons do Vagar от община Евора (Португалия).

Фиона Каучи е популярна в страната си изпълнителка на кънтри и рок музика - певица и китаристка, с отличия от множество фестивали.

Португалската вокално-инструментална група е съставена от музиканти, които свирят на традиционни португалски инструменти, и от два певици, чиято основна цел е да преоткрият и поднесат на днешната публика музикалните мелодии на селото, които са се появили като част от религиозните ритуали и битовата празничност.

Утре вечерта - 18 май, концерт ще изнесе фолклорната формация "Os Tocadores"от община Мертола (Португалия), която представя типичната за региона на Алентежу традиционна музика и инструменти.

Поредицата от концерти ще завърши с открита сцена на централния площад в града вечерта преди 24 май с участието на Ансамбъла за народни песни и танци - Сливен, и със специален гост-солист странджанската певица Христина Анастасова.

Концертите са включени в програмата на културните майски празници "Сливенски огньове".

Водещи

Най-четени