Винтидж атмосфера сред снежинките 26.11 | 12:00

На 30 ноември в столицата ще се проведе Vintage Festival

От Гергана Златкова

Vintage Festival ще завладее винтидж феновете в София на 29 и 30 ноември, съответно в Sofia Live Club и Mixtape 5. В първата вечер, озаглавена "Swing The Birthday: Back to the 40s", Сентиментал Суингърс, заедно с кавалерите си от Михаил Йосифов секстет, ще представят и новия си сингъл "Циганско лято" с шумен купон, подгрян от диджей сета на The Smugglers Collective. В партито ще вземат участие и професионалистите от Lindyhop.bg .

Вторият ден на феста пък ще изкуши посетителите на клуб Mixtape 5 с истински винтидж емоции – от базар с изделия и предмети в духа на ретро естетиката и прожекция на филм, посветен на легендарния татуист Sailor Jerry, през демонстрация на бръснене с класически бръснач, до уъркшопи по pin-up грим и рокабили джайв...

Специалнo за събитието от Англия и Гърция пристигат рокабили групите Breathles и The Rocker Covers, които ще предложат комбинация от кавъри на известни парчета и авторска музика.

Организаторите на Vintage Festival – Сентиментал Суингърс, онлайн порталът www.Rockabilly.bg, съвместно с Kids.Програмата и Фондация "Прегърни ме", се обединяват около благородната идея да донесат радост на деца от български социални институции.

На 30 ноември, в залата на Lindyhop.bg, професионални танцьори ще потопят децата в атмосферата на 40-те и 50-те години с много танци и музика в специално детско ателие в рамките на фестивала.

Домакините на тази среща се надяват да подарят едно по-различно и запомнящо се преживяване на децата от Социален учебно-професионален център "Княз Борис I” и Дом за деца лишени от родителска грижа "Проф. Асен Златаров", които ще бъдат гости на ателието.

Нежното трио Сентиментал Суингърс, което ще отбележи третия си рожден ден с концерт в първата вечер на Vintage Festival, ще вземе активно участие в детското танцово ателие в събота. Рони, Деси и Вера ще се запознаят с децата, ще се снимат и танцуват с тях.

По този начин 40-те и 50-те ще бъдат територия, запазена не само за възрастните любители на романтиката от първата половина на миналия век. В предстоящия Vintage Festival в нея ще пристъпят и децата, за които машината на времето ще заработи точно в 14:00 ч. на 30 ноември.

Цени на билетите:

Ден 1:

  • 9 лв. предварителна продажба в мрежата на Eventim

  • 12 лв. на място в Sofia Live Club

Ден 2:

  • 15 лв. предварителна продажба в мрежата на Eventim

  • 18 лв. на място в club Mixtape 5

Комбиниран билет Ден 1 и Ден 2:

  • 20лв. предварителна продажба в мрежата на Eventim

  • 25 лв. на място в Sofia Live Club

Водещи