Готови ли сте за кино? Защото „Късо съединение“ започва 09.08 | 15:57

Над 100 късометражни филма ще могат да видят софиянци през август

От Олга Андреева

Само не казвайте, че нямате какво да правите тази вечер. Ако не сте си отбелязали датата в календара с кръгче, ще ви изненадаме приятно – тази вечер стартира поредното издание на фестивала за късометражно кино "Късо съединение", на който iNews е медиен партньор.

От 19 часа в Дома на киното можете да присъствате на началото на киномаратона, което ще бъде поставено от селекция от български късометражни филми, създадени през последните две години, а организаторите от Pozor ще ни загатнат какво можем да очакваме в следващите дни.

Филмовият експеримент на продуцента Микеле Чивета, който кани 42 режисьори, за да заснемат свои късометражни експерименти с продължителност 42 секунди, един от основните акценти в тазгодишното издание на фестивала.

Ето и някои от режисьорите: Дейвид Линч, Абел Ферара, Хармъни Корийн, Майк Фигис, Гаспар Ное, Лари Кларк, Азия Ардженто, Шон Ленън и Джеймс Франко.

Звезди, но от другата страна на обектива, ще видим в черно-бялата програма с късометражни филми "Звездно късо съединение” на Солве Съндсбо. За по една минута – без говор, само в кадри – ще преминат известни холивудски звезди като Натали Портман, Хавиер Бардем, Майкъл Дъглас, Мат Деймън, Робърт Дювал.

Повече от 120 филма ще могат да видят в рамките на месец почитателите на късометражното кино. Локациите, както и друг път, са Домът на киното, Евро синема, Институт Сервантес, Американският културен център, + това и Dada Cultural Bar.

Водещи

Най-четени