Гръм и мълнии хвърчат в Музикалния театър 05.12 | 16:34

Започва Коледно-новогодишната програма с музикални искри от Европа, Русия и Америка

От Гергана Златкова

С концерта "Гръм и мълнии" - музикални искри от Европа, Русия и Америка, на 10 декември започва Коледно-новогодишната програма на Националния музикален театър, съобщава директорът на театъра Марио Николов. 

"Специално за малките ни почитатели само през декември в Музикалния театър пристигат "Снежанка и седемте джуджета", "Аладин", както и "Лешникотрошачката" на балет "Арабеск", допълва Николов. 

Български и чуждестранни звезди участват в празничната програма на Музикалния театър. Основните акценти са "Коледна магия" - с любими коледни песни в атрактивни нови аранжименти. 

Коледните концерти са на 20 и 21 декември със специалното участие на Весела Нейнски, Мария Мутафчиева - Мери от "Мери бойс бенд", и диригента Христо Павлов. 

Новата година Музикалният театър също ще посрещне заедно със своята публика на "Новогодишен бал в Оперетата".

За галаконцертите на 28 и 31 декември в Музикалния театър ще гостуват звездите на Румънската опера и оперета сопраното Даниела Владеску и баритонът Стефан Попов. На пулта за първи път в театъра ще бъде именитият диригент Мартин Пантелеев.

Празнично изпълнение на 14 декември ще има превърналият се в хит музикален спектакъл "От Виена до Бродуей" - най-доброто от оперетата и мюзикъла със специалното участие на Биляна Солдо от Белградската опера и звездите на Националния музикален театър.

От трупата отбелязват, че за много от спектаклите от началото на юбилейния сезон билетите бързо се изчерпват и все по-често се налага да поставят надписи "Продадено". 

Билети се купуват от касата на Музикалния театър и онлайн на www.ticketsbg.com. 

Водещи

Най-четени