Независим театър, създаден от жени, с участия в София 08.11 | 07:38

Актрисите ще обучават и студенти

От Лазар Тодоров

Хана Кена, Джени Ларсън, Лола Пиърсън и Ида Даниел са част от събитието "Тя готви театър”("She Makes Theatre”), чиято цел е да покаже нови представления от българския и американския независим театър, създаден от жени.

Как се създават и реализират независими театрални проекти в България и в САЩ? Какво място намира в тях женският поглед към света? За това ще говорят по време на своя уъркшоп в Софийския университет.

От 11 до 14 ноември в залата на Университетския театър "Алма Алтер” (бул. "Цар Освободител” 15) Хана, Джени и Лола ще обучават студенти в това как се пише пиеса с продължителност точно десет минути, ще разказват и за особеностите при колективното създаване на текст за сцена.

Участниците в "Тя готви театър” ще представят също така и свои авторски проекти.

На 11 ноември от 19:00 часа в Националната художествена галерия ще се играе спектакъла "Тиха, любезна и спокойна” ("Guest by Courtesy”). 

На 12 ноември от 19:00 часа в "СОХО” на улица "Искър” 4 ще бъде прожектиран спектакъл "Сърдечна история” ("Heart Happens”).

В рамките на "Тя готви театър” режисьорът Ида Даниел ще се представи с още един спектакъл. "Да изядеш ябълката” ще бъде игран на 13 ноември от 19:00 часа в "СОХО”. 

"Тя готви театър” ще завърши с музика на 14 ноември. В партито от 21:00 часа в Non Sleep Hostel на улица "Искър” 37, ще се включат диджеите zazizazi & Hlebarov. Те са част от проекта за независима българска музика "Биг Банда”.

Водещи