Днес е премиерата на деветия спектакъл на Нешка Робева 13.12 | 15:39

Трупата на Нешка ще танцува на „Черен влак се композира”, „Целувката на Ана”, „Брилянтин”

От Олга Андреева

Днес, 13 декември, момичетата и момчетата от трупата на Нешка Робева ще отбележат 11 години сценична дейност със спектакъла "Среща в "Споменът”, изигран на сцената на зала 1 на НДК от 19 часа.

Спектакълът, чието работно заглавие беше "Ново 20", е изграден на базата на световни и български хитове от близкото и по-далечно минало, изпълнени на живо от петима певци и от танцьорите от трупата на Нешка Робева.

"Споменът” е известен столичен бар, където хора от различни възрасти, се срещат със своите спомени. Оркестърът изпълнява всички желания от началото на 30-те до последните хитове. Под въздействието на музиката и приятната замая от алкохола спомените оживяват.

Публиката ще чуе странна музикална китка от "Черен влак се композира”, "Целувката на Ана”, "Фивър” и "Брилянтин”, и ще види комбинация от туист, рок и хип-хоп.

През 2000 г. Робева създава трупа от 35 момичета и момчета ("Нешанъл арт"), с която представя съвременна интерпретация на българския и балкански фолклор.

Само двама са танцьорите, останали от създаването на състава. Последните попълнения в 22-членната трупа са от три години.

Първият спектакъл на "Нешанъл арт" е "Орисия", следват "Арамии", "Два свята", "Готови ли сте", "Купонът". Те добиват голяма популярност и трупата има стотици участия в страната, на Балканите, както и на Бродуей, в Сингапур, Белгия, Израел и Италия.

Водещи

Най-четени