Жерар Депардийо се огледа в Иван Грозни 07.09 | 13:10

"Образът на Иван Грозни ми е много интересен" - призна актьорът в интервюто

От iNews.bg

Френският актьор с руски паспорт Жерар Депардийо заяви в интервю за телевизионния канал "Россия 24", че би искал да изиграе в киното ролята на Иван Грозни, а също да събере смелост, за да научи руски език, предаде ТАСС.

Тези дни Депардийо участва в Х международен музикален фестивал "Звездите на Байкал", който се организира в Иркутск.

"Образът на Иван Грозни ми е много интересен" - призна актьорът в интервюто. Той припомни, че изпълнява ролята на Иван Грозни в оперна постановка. "Казвам на руски всички думи. Научих ги по фонетичния метод. Остава ми да събера сили и да науча руски език" - добави Депардийо. 

По думите му той отдавна се чувства руснак, обича руската литература и философия. "Безспорно, ме интересува войната от 1812 година" - каза актьорът. Според него трябва да се притежава огромна вътрешна сила и смелост, за да бъде запалена Москва и да се пусне след това врагът в нея. "Невероятно е. Затова обичам руснаците" - каза Депардийо. 

Известният френски актьор не е доволен от големия брой американски блокбастъри, които се показват в кината. Според него трябва да се съсредоточи вниманието върху националната идентичност. "Обичам филми, които ме карат да плача, да преосмисля нещо. Наскоро много ми хареса филмът на Кончаловски "Белите нощи на пощальона Алексей Тряпицин". Обичам Лунгин, разбира се, Тарковски" - заяви актьорът.

По думите на Депардийо Източен Сибир е надминал очакванията му. Той отдавна е мечтаел да види този район, още от времето, когато е гледал филма на Михалков "Сибирският бръснар". 

"Тези гори, Байкал... сякаш е отделна страна вътре в Русия. Със своята сложна история. Това място е въплъщение на руската духовност. Без нея и вярата тук не може да се оцелее... Поразен съм от красотата на горите и природата на Байкал" - заяви Депардийо.

Водещи

Най-четени