Изложбата "20 години сценография за куклен театър" в Балчик 09.09 | 11:34

Тя ще е част от фестивала "Виа Понтика"

От Цанка Донкова

Изложбата "20 години сценография за куклен театър" на бивши и настоящи възпитаници на Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов" ще бъде открита в архитектурно-парковия комплекс "Двореца" в Балчик, съобщиха от пресцентъра на Международния фестивал на младите в изкуството "Виа Понтика".

Това ще е експозицията от проекти, които синтезират различни визуални изкуства.

Фестивалният афиш ще представи и филми-финалисти от седмото състезание за наградата на Световната асоциация на кино и телевизионните училища.

В Каменната зала на архитектурно-парковия комплекс ще бъдат показани отличеният с първа награда "Човешката маса", "Люлката на майстора на ковчези" на студентите от Международното филмово училище в Кьолн, Германия, и "У вас" на колегите им от Медийния колеж в същия град, "Парване" на Колежа по изкуствата в Цюрих, Швейцария, и други студентски творби, допълва БТА.

Международният фестивал "Виа Понтика", който се организира от едноименното сдружение, оглавявано от актьора Красимир Ранков, продължава до 13 септември. Форумът събира повече от 150 представители на висши училища по изкуствата и културни институции.

Водещи

Най-четени