Истории в парченца кино 12.03 | 11:26

Пазар на филмов реквизит отвори врати в рамките на София Филм Фест

От Елена Кирилова

След като открито заяви, че окупира вниманието ни през целия месец март, София Филм Фест успя бързо да ни потопи в света на киното и то по най-различни начини.

Последната инициатива на организаторите носи името "Vintage от старите ленти" и събра парченца филмов реквизит в рамките на своеобразен пазар.

За целта на 11 март зала Matti D отвори врати, зад които разкри късчета от популярни български филми.

Още на входа посрещаше зеленият велосипед тип тандем от продукцията "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде". Интересното двуместно колело успя бързо да се сдобие с нов собственик, но остана в залата до финала на пазара, така че всички дошли успяха да го видят.

Посетителите имаха възможността да се докоснат и да си закупят още една частичка от филма на Стефан Командарев. На символични цени се предлагаха зелени анораци, носени от актьора Мики Манойлович по време на снимките на успешната лента.

Реквизитът на филма, предложен във винтидж пазара, не свършва тук. Освен колелото и анораците, за продажба бяха обявени и други дрехи, напоени с история от Ани Пападопулу, Николай Урумов, Людмила Чешмеджиева, Христо Мутафчиев, Васил Василев – Зуека и Стефан Вълдобрев.

Сред закачалките можеха да се видят и шлифери на добри и лоши ченгета, изиграли роля в родни продукции.

"Vintage от старите ленти" събра и редица създатели на бижута, както и представители на Vintage Sofia и Inspiration Exists, които превърнаха красивата зала в уютен ретро гардероб.

Между всичко това се мяркаха прожектори, рокли, кутии, ленти и дори един екран. Картинката бе допълнена от плакати на филми и от нестандартния филмов реквизит на "А днес накъде" - вечеря с плодове.

Водещи