Леда Милева награждава днес Йълдъз Ибрахимова 21.05 | 10:38

Джаз певицата за първи изнася самостоятелен концерт в зала 1 на НДК

От Олга Андреева

Джаз певицата Йълдъз Ибрахимова, която ще получи тазгодишната Голяма награда на Салон на изкуствата 2012, ще бъде наградена лично от дъщерята на Гео Милев, писателката Леда Милева.

Организаторите на фестивала подчертаха, че тази година ще връчат само една награда за принос към българското изкуство и култура с цел да се изтъкне значимостта на носителя ѝ.

Леда Милева ще връчи приза в качеството си на миналогодишен носител на престижното отличие.

Тази вечер, 21 май, от 19 часа, Йълдъз Ибрахимова ще изнесе концерт в рамките на Салона на изкуствата, който ще бъде първият в кариерата ѝ самостоятелен концерт на сцената на зала 1 на НДК, посочва БНР.

С него тя ще отбележи и 60-годишния си юбилей с разнообразна музикална програма, която включва класическа музика, джаз и етно импровизации. Концертът е със специалното участие на Иво Папазов-Ибряма (кларинет) и Венци Такев (цигулка), посочват от НДК.

Голямата награда на фестивала ще ѝ бъде връчена веднага след края на концерта.

Салонът на изкуствата продължава с два спектакъла на балет "Арабеск" - "Тъй рече Заратустра" и "Малки правила" (23 май, 19:00 часа), концерт на Нина Николина и Берковската духова музика (24 май, 19 ч.), спектакъл на Нешка Робева "Забравени” (28 май, 18:00 ч.), концерт на ансамбъл "Филип Кутев" "Балканите в песни и танци" с националните фолклорни ансамбли на Сърбия и на Македония (29 май, 20:00 ч.), спектакъла "Лебедово езеро" на балет "Ермитаж" от Санкт Петербург (31 май, 19:00 ч.), както и със съпътстващи изложби и пролетния панаир на книгата. 

Водещи

Най-четени