Васко Василев откри Салона на изкуствата в НДК 14.05 | 08:24

Богата програма очаква софиянци и гостите на столицата

От Олга Андреева

С пълна залата цигуларят Васко Василев сложи начало на Салона на изкуствата в зала 1 на НДК. На концерта му "Вива Вивалди" бяха представени композитори като Вивалди, Паганини и Тартини.

Скъсано влакно на лъка на Васко не попречи на вдъхновените му изпълнения. "Добре, че е само лъкът, на репетициите скъсахме струна", разказаха с усмивка приятелите от екипа на цигуларя, цитирани от "Булфото".

Мотото на фестивала, който ще продължи до 31 май в НДК, е "Говорите ли български?" и обединява известни наши артисти, независимо къде живеят и се изявяват.

Следващата музикална изява е днес, 14 май, от 19.30 часа, отново в зала 1 на НДК, когато е концертът на Ансамбъл "Родопа”.

Сред останалите акценти в музикалната програма на фестивала са концерт на Ангел Заберски-син и Живко Петров (15 май, зала 2, 21 ч.), Михаил Йосифов секстет & приятели (17 май, зала 3, 20.30 ч.), филмова, театрална, поп и рок музика от Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени – UNPLUGGED (18 май, зала 2, 20.00 ч.), Белослава и Деси Андонова от Phuture Shock (20 май, зала 3, 20.30 ч.), юбилеен концерт на Йълдъз Ибрахимова (21 май, зала 1, 19.00 ч.), празничен концерт на Нина Николина и Берковската духова музика (24 май, зала 1, 19.00 ч.), на който ѝ гостуват Калин Вельов, Любо и Камен Донев, както и концерт на ансамбъл "Филип Кутев" (29 май, зала 1 от 20.00 ч.).

Сред останалите изяви в рамките на Салона на изкуствата са Пролетен панаир на книгата (29 май - 3 юни), изложбите на Кольо Карамфилов, Стефан Божков и Буря Стефанова, фестивалът на документалното кино "Портрети” в кино "Люмиер", представлението студентите от НБУ на Възкресия Вихърова "Бит” и хитовите спектакли на балет "Арабеск".

Най-четени