Министерството на културата с прекрасна инициатива за ромите 04.04 | 15:34

Филм на Боряна Пунчева ще бъде прожектиран на 8 април

От Беатрис Николoва

По повод Международния ден на ромите - 8 април, както и във връзка с излизането на екран на новия български документален филм "Дългият път към дома", ще бъде организирана специална прожекция в столичния кв. "Христо Ботев".

Режисьор на лентата е Боряна Пунчева, а филмът е създаден с финансовата подкрепа на Министерство на културата чрез Изпълнителна агенция "Национален филмов център" и разпространяван от "Аудиовидео Орфей" ЕАД, ще започне на 8 април (вторник) от 14:30 часа в читалище "Неофит Бозвели".

Филмът започва с историята на една майка, която оставя детето си за международно осиновяване в сиропиталище през 1993 г. Цели 20 години по-късно синът ѝ се завръща в България вече като френски гражданин, за да се срещне с биологичната си майка, както и със своите 7 братя и сестри. Това е вълнуващ филмов разказ за тези срещи: изпълнени с емоции, с почуда и недоверие, с изненада от сблъсъка на култури и традиции.

На предстоящата прожекция в залата на читалището ще присъстват авторите на филма, част от героите, както и зрители от квартала, известен с концентрацията на ромско население на неговата територия.

 

От 11 април 2014 г. филмът ще се показва в следните кина в София: Дом на киното, Одеон и Евросинема.

 

Водещи

Най-четени