Музикален фестивал събира във Варна певци от 15 държави 18.05 | 13:51

От наша страна участва групата "Voice of Boys"

От Олга Андреева

Международният музикален фестивал "Откритие 2012", който започва днес, 18 май, във Варна, ще събере изпълнители от 15 държави.

В трите дни на фестивала любителите на музиката ще чуят и видят новите открития за тази година на Азербайджан, Беларус, Македония, Сърбия, Русия, Унгария, Италия, Кипър, Украйна, ЮАР, Грузия, Молдова, Тайланд и Казахстан. 

Българските представители са групата "Voice of Boys", Николай Манолов, Радостина Павлова и Благовест Зерлиев (Веско), съобщиха организаторите.  

Специални гости на фестивала са Валди Тотев и цигуларката Димитрина Димитрова, допълва БТА. Джон Лоутън и бивши музиканти от "Диана Експрес" ще изсвирят не само хитовете на Uriah Heep, но ще представят за първи път пред варненска публика и най-новия си съвместен проект "The Power of Mind".

Негов автор е Милен Врабевски, който специално покани музикантите да станат част от първия български концептуален хард-рок албум. 

Победителят в конкурса ще получи ръчно изработен плакет с 22-каратово златно покритие от тазгодишния носител на наградата "Варна" Николай Русев.

Водещи

Най-четени