Над 2 500 участнци посреща международен фолклорен фестивал в България 20.10 | 14:02

Фестивалът ще стартира с конкурсна програма, кулинарна изложба и рецитал на гостуващите чуждестранни изпълнители

От Силвия Стоядинова

Над 2 500 български и чуждестранни изпълнители ще се надпяват, надсвирват и надиграват на VII Международен фолклорен фестивал "Малешево пее и танцува", който тази година ще се проведе на 23 и 24 октомври. Тазгодишното издание е под патронажа на министър Божидар Димитров. Зрителите ще успеят да се докоснат до богатството на българската култура и да се запознаят с културата на чуждите народи.

Първият ден на фолклорното мероприятие ще стартира на 23-и октомври с конкурсна програма, а след това ще бъде открита и кулинарна изложба “Гозби от Малевията”. Вечерта ще бъде представен рецитал на гостуващи чуждестранни изпълнители.

На следващия ден участниците отново ще се изявят на сцената, състезавайки се за престижни награди, а награждаването ще е вечерта от 20.00 ч.

Фестивалът се появи на картата на българските фолклорни фестивали през есента на 2004 г. През октомври преди шест години участници от България, Гърция, Македония и Сърбия поставиха началото на Международния фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува". Оттогава той привлича все повече изпълнители от страната и чужбина, а неговата цел си остава неизменна - съхранение, утвърждаване и разпространение на фолклора от различни страни в Европа.

Водещи

Най-четени