Надникнете зад кулисите на величествената „Прада“ 18.12 | 14:50

С романа на италианския журналист Джан Луиджи Паракини

От Гергана Златкова

Празниците традиционно са време, през което имаме повече време да се отдадем на любимите си хобита и занимания, като четенето, например.

От ИК "Колибри" ни подаряват едно коледно пътешествие "В света на "Прада"! "В света на "Прада". Зад кулисите на един социален феномен" (превод: Цветанка Цанкова, 232 стр., цена 15 лв.) разкрива истината за налагането на един бранд, който отдавна се е превърнал в стил на живот и поведение.

От привидно хладната среща на Миуча Прада и Патрицио Бертели впоследствие се ражда неудържим творчески феномен, който шокира, хипнотизира, преобръща естетически стандарти и генерира тенденции. Основана през 1913 г. в Милано от Марио Прада, днес модната къща е символ на минимализъм, женственост, провокация и неустоим комфорт.    

Джан Луиджи Паракини е дългогодишен италиански журналист, който повече от десетилетие следи капризите на модата и ги сервира на широката общественост от страниците на "Кориере дела Сера".

С тънкия си усет на ценител той прониква в света на "Прада" и става свидетел на шеметните й превъплъщения, които очароват или разочароват, но никого не оставят равнодушен. 

Водещи

Най-четени