Народният театър предлага нестандартно прекарване на вечерта 31.12 | 15:27

Насладете се на "Сирано дьо Бержерак" в новогодишната вечер

От Андриян Георгиев

"Сирано дьо Бержерак" от Едмон Ростан, постановка на Теди  Москов, играят навръх Нова година в Народния театър "Иван Вазов".

Тази вечер от 20:00 ч. зрителите ще могат да видят най-награждавания спектакъл за 2011 година, съобщават от  академичната трупа.

За Нова година във Великобритания мъжете подаряват пари, хляб и въглища в знак на своята готовност да се грижат за семействата си през годината. Ние пък ще играем за публиката си, за да покажем, че не спираме и не сме спирали да се грижим за нея, отбелязват от театъра.

За втора година Народният театър дава възможност за нестандартно прекарване на новогодишната вечер.

Инициативата започна през 2010 г. с представлението на Александър Морфов "Полет над кукувиче гнездо" от Кен Киси, в което Деян Донков изпълнява главната роля - на бунтаря Макмърфи.

Тази година хората, които искат да прекарат новогодишната вечер по-различно от обичайното, ще могат да видят Деян Донков в друга главна роля - на Сирано дьо Бержерак. В актьорския екип са и Ана Пападопулу, Владимир Карамазов, Теодор Елмазов, Виктория Колева, Сава Драгунчев, Христо Терзиев, Леонид Йовчев.

За "Сирано дьо Бержерак" Теди Москов получи наградата на Обществото на независимите театрални критици. Постановката спечели три награди "Икар" - за режисура, за сценография (на  Чавдар Гюзелев) и за майсторско техническо осъществяване на  спектакъл, и две награди "Аскеер" - за най-добро представление и за главна мъжка роля (Деян Донков). 

Водещи

Най-четени