Ново от Лили Иванова 04.02 | 15:21

Подробности за концерта на примата в Софийската опера на 13 февруари

От Мартина Панайотова

Лили Иванова ще изпълни с нови аранжименти хитовете си "Ела", "Покруса" и "Ти сън ли си" на концерта си в Софийската опера и балет на 13 февруари.

Това съобщи днес на пресконференция в операта Димитър Тодоранов, организатор и продуцент на предстоящия концерт.

Специална изненада за гостите на шоуто по думите на Тодоранов е Зоран Яниц - най-добрият сръбски изпълнител на класическа китара, преподавател и носител на множество награди.

В продължение на 45 минути Яниц заедно със симфоничния оркестър на операта ще изпълни песни на Лили Иванова и на други български музиканти.

Организаторите за подготвили специална мултимедия с над 100 кв. метра екрани и повече от 100 осветителни тела. Подобно нещо досега в операта не е правено, коментира Тодоранов.

Актьорът Юлиан Вергов и Мис България Ваня Пенева ще са сред участниците в мултимедийните клипове, издадоха организаторите, цитирани от БТА.

Подготовката на концерта им е отнела повече от три месеца, а 48 часа по-рано ще започне подготвянето на сцената.

Събраните приходи от билети ще бъдат използвани за направата на арт-инсталация в морския курорт Лозенец по идея на художника Кольо Карамфилов, който почина миналия месец. Идеята е в курорта да се постави роял, на който да свирят и пеят известни български музиканти.

Водещи

Най-четени