Огромна любов посрещна Силви Вартан 24.04 | 11:06

Актрисата и певица представи книгата си у нас

От iNews.bg

Популярната актриса и певица Силви Вартан представи книгата си "Дума по дума" пред родната публика. Оказа се обаче, че залата на Френския културен институт в София бе твърде малка, за да побере всички фенове на блондинката миналата вечер, 23 април.

Книгата излезе тази пролет и вече някои от най-запалените почитатели на звездата с български корени я имат в библиотеката си. В Международния ден на книгата и авторското право обаче успяха да се сдобият и с автограф от любимката си.

"Все пак си оставам оптимистка. Когато си дадем труд да опознаем другия, ни става ясно, че в основата си всички сме еднакви, независимо от разликите в културата и произхода. Усещам го в пълна мяра всеки път, щом замина на турне: пея пред безкрайно разнообразна публика из целия свят, но емоцията всеки път си е същата, както и радостта да бъдем заедно", сподели Силви пред публиката.

Както е добре известно, Силви Вартан е световноизвестна френска певица и киноактриса, родена в България. Когато е едва на 7 години, напуска родината, а само десетилетие след това вече записва първата си песен в Париж.

Именно в България обаче за първи път ѝ миналo през ума, че иска да бъде артист. Преди много години имала шанса да участва във филма "Под игото" в Копривщица. Ролята ѝ била изключително малка – била част от един ученически клас, и се появява за съвсем кратко. Това обаче било достатъчно, за да попадне в плен на изкуството.

Когато Силви и семейството ѝ се завръщат в България след падането на Берлинската стена, откриват нещо страшно – празни магазини, огромни опашки за гориво и храна и тотален хаос в болниците и сиропиталищата. Затова решили да направят нещо и създали асоциация, с която да помагат на деца и нуждаещи се.

Водещи

Най-четени