Увековечиха Учителя Дънов с марка 11.07 | 12:53

Специално за 150-ата годишнина от рождението му

От iNews.bg

Отбелязваме 150 години от рождението на духовния учител Петър Дънов. По случай юбилея беше пусната специална марка, посветена на него, съобщиха от "Български пощи". Тя е дело на художника Апостол Апостолов и номиналната ѝ стойност е 1,50 лв. Пусната е в тираж 11 хил.

Годишнината ще бъде отбелязана и с други прояви, издадоха от издателството "Бялото братство". Ще бъдат организирани "Дни на Учителя Петър Дънов", в които ще има включени разнообразни лекции и дискусии.

Кулминацията на честването ще бъде концерт в зала "България" тази вечер, 11 юли. В него ще се включат Софийската филхармония, Филгармоничният хор "Светослав Обретенов" и солистите Гиргина Гиргинова, Виолета Радомирска, Георги Султанов и Мартин Цонев, пише БТА.

Дънов е основател на религиозно-философско учение, известно като дъновизъм. Последователите му, които вече са в повече от 50 страни, се наричат ученици на Всемирното Бяло Братство.

Според изследователи от Западна Европа българският духовен учител се разглежда като едно от най-значителните европейски културни явления на миналото столетие. Неслучайно в националната класация "Великите българи" Дънов е на второ място след Васил Левски.

Водещи

Най-четени