Най-популярните любовни съвети от Петър Дънов 04.02 | 11:42

"Дайте свобода на човека, ако искате да ви обича" и други мъдри мисли

От Марина Янева

Емоционалният свят на човека е толкова богат, че трудно може да бъде опознат. Ето затова всички хора имат проблеми, свързани с любовта, ревността, разбирателството и взаимоотношенията. 

За да се справим с житейските проблеми, понякога ни е нужна помощ отвън. Петър Дънов е посветил огромна част от живота си на човешката психика и връзките между хората. Сред неговите мисли за любовта със сигурност има такива, които сте чували неведнъж. 

Сега обаче може да прочетете най-популярните му мисли, събрани на едно място.

Когато обичаш някого, ти не можеш да живееш без него. Това е обич, това е вътрешният смисъл на обичта. Ако мислиш, че и без него можеш, ти не го обичаш.

Ако един ден хората престанат да се обичат, животът ще престане. Благодарете, че се обичат хората. В какъвто и смисъл да съществува любовта, тя носи живот в себе си.

Дайте свобода на човека, ако искате да ви обича.

Мисли за този момент, в който любовта ти се усмихва. Ако мислиш за бъдещето – ще страдаш.

Не правете опит да владеете нечие сърце, нито пък позволявайте вашето да владее някой.

Вярвайте само в любовта, която дава.

Ако искате да ви посети любовта, пожелайте я от дълбочината на душата си. Винаги идва отговор на силните, искрени желания на човек, които излизат от неговата душа.

Стойте на такова разстояние един от друг, че да не виждате лошите си черти. Докато са далеч едни от други, хората виждат само доброто в себе си. Щом се приближат повече, отколкото трябва, те не могат да се търпят.

Още мисли на Петър Дънов за любовта има в Jenite.bg! 

Водещи

Най-четени